نیازی به واردات شمش فولاد نیست

آمار انجمن تولید کنندگان فولاد کشور از واردات شمش فولاد نشان می دهد که کشور چند سالی است که از واردات محصولات فولادی و آهن اسفنجی بی نیاز شده و واردات در این زمینه به صفر رسیده است. در دو ماهه سال جاری نیز واردات شمش فولاد صورت نگرفته و این موضوع در حالی است که واردات سایر اقلام افزایش 19 تا 33 درصدی را تجربه کرده است. در ادامه این خبر با مجله هزاره همراه باشید.
بی نیاز شدن از واردات شمش فولاد و آهن اسفنجی
آمارها نشان می دهد که در دو ماهه سال جاری میزان واردات مجموع مقاطع طویل فولادی 33 درصد، محصولات فولادی 20 درصد و مجموع مقاطع تخت 19 درصد نسبت به آمار واردات آن ها در مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است؛ این موضوع در حالی رخ می دهد که کشور از واردات آهن اسفنجی و شمش فولاد (فولاد میانی) در این مدت بی نیاز شده است.
این آمار همچنین حکایت از این دارد که بیشترین میزان واردات فولادی در دو ماهه ابتدایی سال جاری مربوط به محصولات فولادی معادل 138 هزار تن است که نسبت به میزان واردات آن در مدت مشابه سال گذشته (115 هزار تن) با افزایش 20 درصدی روبرو بوده است.
پس از آن هم میزان واردات مقاطع تخت فولادی قرار دارد که در مدت مذکور سال جاری معادل 126 هزار تن ثبت شده که از میزان واردات آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 19 درصد افزایش داشته است. در مجموع فروردین و اردیبهشت ماه 1400، حدودا 106 هزار تن مقاطع تخت فولادی وارد کشور شده شده است.
بنابراین در مجموع مقاطع طویل فولادی وارد شده در دو ماهه 1401 در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته 33 درصد افزایش را تجربه کرده و از 9000 تن به 12 هزار تن رسیده است. آمارها همچنین نشان می دهد که واردات شمش فولادی (فولاد میانی شامل اسلب، بیلت و بوم) و آهن اسفنجی در دو ماهه ابتدایی امسال صفر بوده است.
از سوی دیگر بر اساس آمار واردات در ماه فروردین که در مقایسه با فروردین ماه 1400 هم روندی کاهشی را همراه داشته است؛ اکثر حجم واردات فولادی ها (در مجموع دو ماهه 1401) در اردیبهشت ماه صورت گرفته است.
علاوه بر این بر طبق بررسی های انجام شده در مدت دو ماهه نخست سال جاری حدود یک میلیون و 700 هزار تن صادرات اقلام فولادی انجام شده است که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته برای مقاطع تخت فولادی و شمش فولاد افزایشی رقم خورده اما در مقاطع طویل و محصولات فولادی، صادرات کاهشی بوده است؛ همچنین برخلاف آن که همیشه بیشترین رشد صادرات مربوط به آهن اسفنجی بوده است، میزان صادرات آن در دو ماهه سال جاری صفر شده است.
بنابراین بررسی آمارهای تولید، صادرات و واردات انواع اقلام فولادی در کشور نشان می دهد که بالاترین حجم تولیدی انواع فولادی ها در دو ماهه نخست سال جاری، صرف مصارف داخلی شده است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های پوشش فلزات » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.